Mi a vízkő és hogyan érdemes tisztítani?

Röviden tömören a vízben lévő ásványi anyagok kiválnak és lerakódást képeznek mindenhol, ahol víz található. Ez a vízkő. Ha érdekel kicsit konkrétabban kifejtve, akkor olvasd el a következő pár mondatot:

A sima csapvíz nem csak vizet tartalmaz, hanem különböző oldott ásványi anyagokat is, leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat. A vízzel együtt áramló szén-dioxid a vízzel hidrogén-karbonátot alkotva tartja oldott állapotban az ásványi anyagokat. Ám amikor a szén-dioxid elillan, például nyomáscsökkenéskor vagy hőmérséklet-növekedéskor, a hidrogén-karbonáttal oldottan tartott karbonátok kiválnak, és lerakódást hagynak maguk után.

Rengeteg kellemetlenséget okozhat a vízkő, ha sokáig hagyjuk “szaporodni, pl a mosógépekben vagy kávéfőzőkben, de a legtöbb esetben a ház körüli vízkő legnagyobb hátránya az, hogy esztétikailag ronda megjelenést kölcsönöz.

Káros-e a vízkő?

Közvetlen érintése teljesen veszélytelen. Ha nem kellően tisztított vízforralóból vagy kávéfőzőből lenyelünk némi vízkövet sem lesz semmi bajunk, mert a gyomorsav egyből feloldja és távozik a szervezetünkből.

A vízkő valódi legnagyobb hátránya az, hogy nehéz tisztítani. A vízkövet különféle savakkal lehet oldani viszont a sav képes kárt tenni a krómozott felületekben, ami a fürdőszoba és wc-k környékén igencsak gyakori. 

Megmart króm csap. Fotó: Shutterstock.com

Hogyan lehet tisztítani?

Mivel ne tisztítsunk vízkövet?

Sósavval ne! Ugyan a sósav a vízkő egyik legnagyobb ellensége és pillanatok alatt képes feloldani, de használata koránt sem veszélytelen. A fenti képen is látszik, hogy a krómozott felületeket is megmarja visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel. Bőrrel érintkezve a sósav komoly károkat tud okozni és biztonságos használata nagyon körülményes.

Mivel tisztítsunk vízkövet?

Ha fontos számunkra a környezetbarátság, akkor az első megoldást a citromsav adhatja. Enyhe vízkőre a citromsav is tökéletes lehet, de erősebb szennyeződésekbe már beletörik a bicskája. Nem sok olyan valóban környezetbarát alternatíva van, ami hatékonyan tudná tisztítani a vízköves felületeket, úgy hogy egyben nem károsítja a krómozott felületeket.

Fontos a behatási idő. Főleg az erősebb vízkőnél, termék hatékonyságától függően akár Több 10 percig is érdemes hagyni, hogy feloldja a lerakódott vízkő rétegeit.

Megjött a Biobubi vízkőoldó.

Biobubi vízkőoldó

Ez egy valóban ÖKO termék, ráadásul egy koncentrátum. 1 liter Biobubi vízkőoldóból akár 3 liter felhasználásra kész termék is higítható! Elképesztő sikert aratott a Biobubi vízkőoldó a tesztelések alatt. Sikerült kifejleszteni egy olyan extrém hatékony terméket, ami 

  • Megbírkózik a legmakacsabb vízkővel is
  • Nem bántja a krómozott felületeket
  • Biztonságosan használható vízforralókban és kávéfőzőkben is
Néhány kép az eredményekről

Őszintén már nagyon vártam, hogy ezt a terméket közkinccsé tehessük. Személy szerint már hónapok óta tesztelem és a gyors / látványos eredménye mindig remek érzéssel tölt el. Szinte mániákusan használom hetente többször is, mert ha egyszer letisztítom a csapokat vele az olyan mintha új lenne.

Már elérhető a webshopunkban és most 30 napig egy őrült, eddig még nem látott garanciával fűszereztük meg a termék bevezetését, mert annyira biztosak vagyunk a termék sikerében.

„Ha nem válik be levásárolhatod a termék vételárának a kétszeresét.” Erről bővebben olvashatsz itt: https://biobubi.hu/biobubi-garancia

Kattints ide és rendeld meg, akár ingyenes szállítással a saját példányodat.

Megosztás itt: facebook

Ezeket olvastad már?

Lépj a tettek mezejére!