Hogyan lesz a semmiből késztermék

Hétköznapi felhasználóként bele sem gondolunk, hogy mennyi munkába telik egy termék fejlesztése, míg a kupak alá zárhatjuk tökéletesített recept alapján elkészült terméket.

Hozzá kell tenni, hogy egy termék sosincs “kész”. Minél régebb van a piacon, annál több tapasztalat és vélemény gyűlik róla össze, amit fel lehet használni a tökéletesítésnél.

Szakmai zsargont mellőzve a következőkben megtudhatod, hogy miként zajlik egy termék fejlesztése és tesztelése.

0. lépés: Igényfelmérés

Forrás: freepik.com

Mielőtt bármilyen termék bevezetésébe belevágnánk fel kell mérni, hogy kategória szinten mire van szüksége az embereknek. Ezen információk birtokában valós visszajelzések alapján tudunk következtetéseket levonni, hogy milyen termékeket és milyen sorrendben kell a “piacra dobni”.

Amint ezzel a listával megvagyunk, úgy termék fajtánként is érdemes kutatni az elvárásokat/igényeket az adott termékkel szemben. Az előző cikkünkben meg is osztottuk veletek a Biobubi gépi mosogatószer felmérésének eredményeit.

A felmérés alapján, több száz, akár ezer ember véleményére támaszkodva tudjuk, hogy milyen terméket várnak el tőlünk.

1. Lépés: Meg kell határozni, hogy mit szeretnénk alkotni.

Minden azzal kezdődik, hogy pontosan meg kell határozni, hogy mit várunk el a leendő terméktől. 

  • Hol fogják alkalmazni?
  • Milyen körülményeket kell kibírnia? (akár tárolás szempontból) 
  • Önmagában vagy kelleni fog mellé kiegészítő termék? 
  • Ipari vagy háztartási célra kell 
  • Illatos vagy illatmentes legyen

…és még ezekhez hasonló rengeteg kérdésre kell határozott választ adni. A legjobb válaszok megtalálására nagy segítséget nyújt az igényfelmérés

Miután már tudjuk, hogy elméletben mire van szükségünk egy hosszú kutatási / kísérletezési folyamat veszi kezdetét, hogy milyen alapanyagok jöhetnek szóba a termék megalkotásához.

2. lépés: Fejlesztés/kutatás

Rengeteg munkát és kísérletezést kíván, míg megtalálják azt az összetételt, ami a tesztek alapján teljesíti az elvárásokat, illetve “stabil” azaz nem romlik meg, nem válik szét az anyag és tesztelték szélsőséges körülmények között. Pl mi történik az anyaggal, ha -20 C fokra tesszük 24 órára. 

Egy terméknek akár 5-6 verzióját is elkészítik kisebb eltérésekkel és ezeket több százszor letesztelik élesben.

Amint megtalálták azt a verziót, ami a legjobban megfelel a meghatározásnál elképzeltekre, annak elindul az engedélyeztetési folyamata.

3. lépés: első adag gyártása

Gyártásba már csak olyan termék kerülhet, ami bizonyítottan “stabil” és minden engedéllyel rendelkezik. Illetve rengeteg-rengeteg tesztelésen átesett pozitív végeredménnyel.

Az igényfelméréstől a gyártásig akár 1-2 év is eltelhet, míg magabiztosan átadhatjuk az első darabokat az felhasználók kezébe.

A Biobubi gépi mosogatószer és öblítőnél sem volt ez másképp. Több év tapasztalata és bődületes mennyiségű tesztelés csiszolta szinte már tökéletesre a terméket, amit most már magabiztosan szeretnénk a te kezedbe nyújtani!

Már rendelhető is a gépi mosogatószerünk és november 4-ig INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL kaphatod meg.

Kattints a gombra és rendeld meg most:

Megosztás itt: facebook

Ezeket olvastad már?

Lépj a tettek mezejére!